Min mamma

Det här är till min mamma och så enkelt är det med det.

 

Jag har världens bästa mamma. Även fast jag är på andra sidan atlanten så kan hon trösta mig och även fast hon är på en annan kontinent så kan hon fixa allting. Jag saknar henne så det värker i hela kroppen när jag tänker på det, för hon är den som jag alltid pratar med och som vet precis hur jag fungerar och hon vet alltid vad som behövs göras och hon har dom bästa kramarna i världen. Hon har lärt mig så mycket och om allt är svårt så tänker jag på henne och allt blir bättre.

Hon är min idol, själv så förstår jag inte hur hon gör det, jobbar fulltid, pendlar 2 timmar varje dag, lagar middag, tvättar och skjutsar till träningar. Jag skulle aldrig klara av det och jag blir alltid lika imponerad när jag tänker på det.

 

Mamma jag älskar och saknar dig mer än jag kan beskriva och längtar så mycket efter dig så jag nästan inte vet vad jag ska ta mig till! Du är bäst, så enkelt är det.

 

Din Clara


Vaccinerad var ordet!

 

Idag var en händelserik dag, hade bokat tid för att ta sprutor, är inte vaccinerad mot Hepatit B eller Hjärnhinneinflammation men det är man tydligen här. Så skolan håller på att få panik eftersom de tror att jag kommer smitta hela skolan med Hepatit B (som för övrigt sprids via sex, blod eller om du delar knark spruta med någon annan) och hjärnhinneinflammation så de ger mig 2 val. Vaccinera dig eller packa dina väskor och släng dig på första bästa plan.

När jag väl kom till kliniken visade det sig att eftersom jag är utbytesstudent så täcker min försäkring inte vaccinering men som tur var så var min sköterska rutinerad. Hon sa att jag kan räknas som ensamboende i ett hushåll med ingen inkomst (sant men svider lite ändå) så jag fick rabatt så istället för att behöva betala 140 dollar per spruta så fick jag betala 10. Helt okej.

 

Sköterskan sa att eftersom alla mina sprutor kommer kosta 10 dollar så undrade hon om det var något annat jag var intresserad av,(alla som känner mig vet väl vad som hände sen) så det hela slutade med att jag nu är vaccinerad för följande:

-          Gardasil - mot livmoderhalscancer

-          Influensan (en årlig spruta som tydligen är vanlig att man tar här)

-          Hepatit A

-          Hepatit B

-          Hjärnhinneinflammation

-          Kikhosta, difteri (även känt som äkta krupp) och stelkramp (en kombinerad spruta som jag redan tagit men det här var en årlig ”boost” så att säga)

 

Så nu jäklar ska det till mycket för att göra mig riktigt sjuk! Spelar ingen roll att jag fick alla sprutor på samma gång vilket ledde till att jag inte kan lyfta armarna ovanför huvudet och mina armar dunkar som om jag har fått ett gäng knytnävsslag. Nästa utmaning är att lyckas klä på mig imorgon bitti, Fun stuff!

 

God natt Sverige


Snö abstinens

Hör rykten om att det är snö kaos hemma i Sverige, måste erkänna att jag börjar bli avundsjuk. Vintern är den bästa årstiden och jag börjar bli riktigt trött på hösten, även fast jag inte ens behövde ta på mig jackan när jag gick ut igår och bussen har en behaglig temperatur på morgonen så vill jag ha snö. Nu genast! Och jag vill ha MYCKET snö! Jag vet att jag förmodligen kommer att ångra det här snart när det börjar närma sig mars och allt jag vill är att få en anledning att raka benen och ta fram skinnjackan igen.

 

Men egentligen så har jag viktigare saker att tänka på, som t.ex. att jag kom med i varsity basketlaget och att första matchen är om mindre än 3 veckor och nu måste jag se till att komma med i startfemman (och komma i form).

 

Sen är det en annan sak som jag måste ta tag i. Jag behöver lära mig reglerna för amerikansk fotboll. Har varit på 2 matcher och har aldrig känt mig så dum i hela mitt liv… Det enda jag vet är vad en touchdown är och att man får 7 poäng för den. Annars så fattar jag inte riktigt vad som händer… Är egentligen en värdelös sport och jag är förundrad över varför den är så populär, men å andra sidan var tydligen neon super inne här förra året och i år så springer alla runt med gummiband i olika former, som t.ex. Eiffeltornet, djur och peace tecknet, på armarna och kallar de för ”sillybands” så vad borde jag förvänta mig?

 

Sen är det på tiden att min familj blir bättre på att höra av sig. Skäms säger jag bara!

 

God natt Sverige


RSS 2.0