Klago dag

Försov mig på morgonen och vaknade klockan 6 istället för halv sex. Gjorde en superman och 45 minuter senare så la jag benen på ryggen för att hinna med skolbussen, han springa mig lagom svettig och mysig till bussen, som var fem minuter sen idag.

Hade underbar fysiklektion i 75 minuter där min lärare pratade om vektorer och projektiler och om Vy och Vx på engelska. Kände mig oerhört smart, speciellt när den tyske utbytesstudenten med den perfekta engelskan, bad mig förklara ett ord så han förstod. Han förstod inte. Det var tydligen mitt fel.  GIssa vem som kommer få den mycket mogna mödrar blicken resten av veckan.

 

Men när man kommer hem och hittar kommentarer som den här på internet så blir dagen genast mycket bättre!

ICA-butik, Sundbyberg

En kille och en tjej ~10 springer på varandra.
Killen: Var har du varit?
Tjejen: I valstugorna.
Killen (förvånat): Vad gjorde du där?
Tjejen (irriterat): Vad tror du? Åt godis, förstås!


OCH har fått reda på att jag har blivit fruktansvärt smart sen jag lämnade Sverige, har A i alla ämnen hitintills! Vad hände där?

förutom i idrott där alla har ett C och 15% frånvaro. Vilket jag tycker stämmer oerhört bra in på alla 53 elever som har idrott 5th block.


En bra Lördag

Den här helgen pågick något som heter ”Art prise 2010” i Grand Rapids. Det är en konsttävling cirka 1700 personer har ställt upp med olika konstverk. Det kan vara allt från skulpturer gjorda av paraplyer eller reservdelar från bilar till målningar endast gjorda av olika färger av silvertejp(!) eftersom jag är kulturellt underutbildad så var allt väldigt spännande och fruktansvärt djupt. När vi kom dit så tog vi en ”art prise tour bus” från Fredrik Meijer Garden efter att vi kollat in allt där och mötte upp Kellys bror Mark närmare city. Han hade dragit dit den största smoker jag någonsin sett! Han hade gjort pulled pork sandwiches och jag har nog aldrig ätit bättre pork än så någonsin!

 

Sen gick vi ner mot city och på vägen dit så gick vi förbi en byggnad och utanför den stod 3 skumma människor med varsin bibel och bad. No kidding. Jag frågade Kelly vad det var för byggnad och hon sa att det var en abortklinik. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det. Helt klart en tio poängare på knäpp skalan.

Efter det så såg vi lite fler konstverk men min favorit var ”ice house in Detroit” konstnärerna hade sprutat vatten över huset och låtit det frysa i 3 månader. Helt klart det coolaste jag någonsin sett!

 

Sen på kvällen när vi kommit hem så tog Valerie och Natalie mig till Panera för Chai latte och Pumkin spiced latte och sen såg vi film hos Natalie. Vi såg den norska ”skräck” filmen död snö. Vet fortfarande inte vem som är ansvarig för det valet. Så himla konstig, men ganska roligt att jag förstod vad de sa, men som sagt. Så. Himla. Konstig. Och fruktansvärt blodigt, uppenbart en film för mig. Men det på det stora hela en riktigt kul kväll.

Ballt is hus!

 

 

Förresten bara sådär. Jag fick en roll i årets ”fall play” en av huvudrollerna. Hjälp!


Världens bästa dag

Den absolut bästa läraren som jag någonsin haft (och som någon någonsin kommer att ha) lyckats övertyga mig om att gå på audition till årets ”fall play” är det bästa beslut jag kan ta. Inte jätte svårt för henne (hon är min debatt lärare trots allt) så efter skolan så hamnade jag på något sätt i ett rum där man gjorde så kallade ”cold readings” dvs. man fick ett kort manus om rollen man ska söka och sen är det bara att köra. Har ingen aning om hur det gick, imorgon är det callbacks.

 

Men dagens höjdpunkt var ändå när jag snörde på mig basket skorna och gick ut i gymnastiksalen ladda för att spela basket. Det är uttagningar till laget i oktober men alla som är intresserade kan komma och träna måndagar - onsdagar för att komma i gång och låta coachen och assisterande coacherna se hur man utvecklas. Idag var det konditionsträning. Vi värmde upp och sen skulle vi springa 1 mile, vilket är 1600 km. Efter det så sprang vi några drills (idioten) ca 10 st. Och efter det så var det dags att springa i trappor, vi hade tio minuter på oss att springa så många vi kunde. Efter allt det här så valde coach ut vilka som skulle få komma och träna imorgon. Han gör så att efter varje conditioning på måndagar så väljer han ut 8 personer som kommer nästa dag för att träna olika ”spel”. De som presterar bra har större chans att få komma på tisdagen och de som inte presterar alls får inte komma på tisdagen. Han sa att jag ska vara redo imorgon klockan halv sex för att träna med honom och fyra andra tjejer. WOHO SEGER!

Det bästa med det hela är ändå att när man springer så springer man bara, det spelar ingen roll varifrån du kommer eller vilket språk du pratar, alla springer på samma sätt vart man än kommer ifrån. Helt underbart.

 

En toppen dag med andra ord, och nu är jag helt slut i både kroppen och huvudet och jag ska kämpa mig igenom algebran och lösa några f(x) = x2 + 6x – 8 innan jag total däckar. God natt Sverige


Val 2010

Var på bio igår med Jordan, Josh och Valerie och såg Devil, thriller om 5 personer som blir fångade i en hiss och en av dem är djävulen. Kul att jag aldrig mer kommer kunna åka i en hiss.

Efter det så åkte vi hem till Natalies hus för att vara hundvakt, kändes helt klart sjukt skumt att vara hemma hos henne när hon inte var det… Där satt jag och Valerie och pratade i två timmar om tonårsgraviditeter och om hur lösaktiga vi är i Sverige.

 

Ikväll blir det valvaka och det bästa med 6 timmars tidsskillnad är att tiden inte blir ett problem! Klockan kan vara 3 på natten hemma i Sverige och bara 9 på kvällen här. Känner mig jätte vuxen som har röstat och ska ladda upp med snacks inför internetvakan!

Men innan dess så ska jag prata med min lilla kines, saknar henne suuuuuuuper mycket och tycker det börjar blir lite frustrerande att inte kunna dra mina internskämt utan att få konstiga blickar. Och imorgon så är det första basket träningen och jag börjar blir riktigt nervös, har inte spelat basket på alldeles för länge…


Living the dream...

Jag önskar mig många saker.

Jag önskar att jag vann 50 miljoner i månaden i 50 år

jag önskar att jag pratade alla språk i världen

och jag önskar att man gick ned i vikt av att äta glacerade dounats med choklad på.

Men mest av allt så önskar jag att den FÖRBANNADE klockan i vardagsrummet inte ringde en gång varje kvart. Ni vet de där ringklockorna på folks hus som ger ifrån sig en ca 6 sekunder lång melodi varje gång man plingar på. Så gör den här underbara klockan var femtonde minut. DYGNET RUNT! Den kommer tillslut ge mig ett epilepsi anfall känner jag på mig.  Jag skulle nog hellre skjuta mig själv i foten än att införskaffa en sådan klocka.

 

 

Vet att alla är desperata efter detaljer från mitt superglamorösa liv här borta men seriöst, roligare än så här blir det inte idag. Seriöst.


Villagatan 42


Vaknade upp imorse och visste precis vad som hade hänt, för det första så har det gått 9 månader sen jag för första gången kysste världens vackraste pojke och jag har drabbats av Den Stora Hemlängtan. En jobbig dag med andra ord, och vädret har matchat mitt humör, det har regnat konstant sen jag vaknade imorse och det har börjat bli kallt. Blev dock alldeles varm i kroppen idag när jag som bäst ligger och tycker synd om mig själv och gråter lite på min säng så knackar min nya ”lillasyster” på, hon smyger tyst ner bredvid mig i sängen med en liten blå gosedjurs hund och säger snällt ”This is Blueberry, I got her from grandma Abbott, she’s really special, you wanna hold her for a while?”  Sen ligger hon bredvid mig och pratar ett tag innan hon smiter iväg igen. Är nu helt förälskad i henne.

Kom också på att senast jag fick en kram var förra torsdagen när jag kom hit så jag gick till Kelly och snodde åt mig en kram, kändes nästan, men bara nästan, som att krama Mamma. Känner mig jätte patetiskt men jag saknar verkligen alla där hemma huuur mycket som helst och dessutom är jag så van att prata med min familj hela tiden och nu gör jag det aldrig så jag klagar av mig lite.

 

Men efter en och en halv timmes skype med Arvid så var allt mycket bättre och jag är så pinsamt lycklig som har honom och ännu lyckligare över att ha haft honom i 9 månader!

-          Men måste du kalla det för apfelstrudel? Kan du inte bara säga äppelkaka?

-          Varför då? Det heter ju apfelstrudel!

-          Men det är ett så fult ord!

-          Clara, alla ord på tyska är fula.

-          Men varför åkte du då till ett tysktalande land? Varför inte till typ frankrike?

-          För att jag inte pratar franska.

-          Men Arvid, du pratar ju inte tyska heller…

 

P.S  Har även ett nytt hatobjekt, killen i spotify reklamen som säger ”Muffins” på det absolut fulaste sätt någon kan säga ordet muffins.


School rocks!(?)

Okej första skoldagen var väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, det hela börjar med att jag måste registrera mig i aulan, och jag var inte den enda som inte hade gjort det under sommaren, var först fast i aulan i kanske trettio minuter innan det blev min tur att hämta ut schema och Student ID. Sedan kommer det fram att alla de kurser som jag hade valt, hade tydligen inte registrerats, så jag fick sitta och prata med en student counsellor i ungefär en timme minuter och välja nya kurser. Och självklart så var de flesta kurser som jag hade valt upptagna så jag blev placerad lite hur som helst och det hela slutade med att jag ska läsa (förutom det kurser jag ville ha) Ekonomi, fysisk aktivitet, spanska 2, världshistoria och geografi och Astronomi. Astronomi? Va?

Hur som helst efter det så var det dags att ta kort för student ID och det tog en timme det med och sedan var jag klar för min näst sista lektion för dagen. Astronomi. Säger det igen, Astronomi. Men insåg sen att jag fortfarande inte hade fått ett skåp så gick till huvudkontoret och frågade vart jag skulle, de sa i sin tur att hon som hade hand om det hade gått för dagen. Men självklart.

Trängde mig in sedan på idrottskontoret och frågade angående sporter, de visade mig en liten lapp om alla sporter som finns på skolan och vilken årstid de är aktiva, basket börjar inte förrän i vinter och track i vår, så mina alternativ som det ser ut nu är, Cross country, swimming, golf eller football.  Precis mina sporter, det fanns även volleyboll och sidline cheer fast båda de lagen var tydligen fulla, men jag ska nog gå och spela the ”Swedish exchange student” card med coachen för volleyboll laget och på något sätt nästla mig in.

Sedan var dagen slut för första skoldagen så har man tydligen bara halv dag, så fick skynda mig till bussen och sen total deppa ihop framför skype med Arvid när jag kom hem.

Försöker dock att inte känna mig för bitter och istället vara glad över att jag har internet täckning på mitt rum nu!


Hurtbullar typ?

Dagens tema har helt klart varit aktiviteter! Vaknade klockan 07.00 och jag har en orolig känsla av att jag bara vaknar tidigare och tidigare ju längre jag är här, känns tryggt. Men istället för att göra det vanliga, som att ligga i sängen och läsa i 3 timmar så klädde jag på mig och for ut på en löparrunda. Hade dock inte räknat med luftfuktigheten och 45 minuter senare så är jag så blöt att jag fuktskadade min iPod. Fräsch tjej.  Han lära mig göra Scrambled eggs, och anser mig nu vara ett proffs, och han även skypa med världens bästa pojke.  Sen åkte jag, Kelly, Virginia och Griffin till Kalamazoo Nature Center för att titta lite på naturen och för att inte ruttna inne i huset, eftersom skolan inte har börjat än, vilket innebär att jag inte känner en kotte, och jag kan inte kan ta mig själv någonstans för jag har inget körkort, så kommer jag inte så långt på egen hand så Kelly ”räddade mig” (fri tolkning) från ännu en dag tillbringandes framför TV/Datorn/Favorit boken.

 

Har för övrigt ingen internet täckning i mitt rum utan måste köpslå med barnen för att få stänga in mig i deras rum i typ en halvtimme för att kunna skypa med folk, hade täckning i typ 3 minuter idag, sen försvann allt. Helt värdelöst. Måste helt klart prata med Kevin om det här…


Happy B-Day

Häftig tårta?.

Tack vare det underbara fenomenet Jet- Lag så vaknade jag idag klockan 8.03 och kunde inte somna om, jag var inte ens trött. Underbart. Känns dock fruktansvärt produktivt att kliva upp så tidigt och efter frukosten så han jag ligga på min säng och läsa i en halvtimme bredvid Alice, en av tre katter som har bosatt sig i mitt rum (Kelly nämnde att katterna tror att Kelly och Kevin har fixat rummet för dom) innan det var dags att följa med Kelly till Meijers. Meijers kan nog vara det bästa stället på jorden, det är som ICA Maxi fast ca 100 gånger större, och jag hade kunnat gå där hela dagen utan att bli uttråkad. Var hursomhelst tvungen att plocka ihop schampo och tvål osv. men ”råkade” också gå förbi glass sektionen och räknade lite snabbt att Meijers har upp till ca fjorton olika Ben & Jerry’s sorter!  FJORTON!! Jag kommer att trivas bra i det här landet men börjar bli lite orolig för att min familj inte kommer att känna igen mig när jag kommer hem, eller ännu värre, att jag måste beställa två säten på vägen hem… (!)



Hur som helst firade vi Miss Virginias födelsedag i efterskott idag och hon hade beställt en ganska ball tårta, Kan meddela att den innehöll det bästa som finns. Choklad. Efter det så la vi oss i halvt koma framför TV:n och tittade på 3 avsnitt av Avatar: The Last Airbender, och nu funderar jag på att krypa ned i sängen bredvid någon av katterna och en bra bok innan jag total däckar.

Godnatt Sverige

Äntligen!

Har äntligen efter 9 timmars flyg och 3 timmars bilresa kommit fram till mitt nya hem i Kalamazoo Michigan. Jag var uttorkad efter alla tårar från flygplatsen och sömndeprimerad efter en sista natt i Sverige som endast innehöll en och en halv timmes sömn. I det nya huset han jag inte ens genom dörren innan mina nya syskon (Griffin 10, Virginia 7) kastade sig över mig med frågor och kramar och mer frågor, men efter en natt med 13 timmars sömn och en hel dag som bara har innehållit uppackande av väskor och allmänt slöande så börjar min kropp att komma tillbaka till sitt vanliga tillstånd. Imorgon så är det Virginias födelsedags fest så då får jag träffa Grandma Wanda och Grandpa Dell och även Uncle Greg och Grandma Abbott. Sen är det helt plötsligt bara 3 dagar kvar tills skolan börjar, herregud jag måste nog börja bli lite nervös nu…


RSS 2.0